Wat offeren we eigenlijk allemaal op?

Uit de serie ‘Verhalen die we onszelf vertellen’ – aflevering 4

 

Jezelf verkopen, heb jij ook vaak het gevoel dat je dat moet doen? Dat je je idealen moet opofferen omdat de schoorsteen nou eenmaal moet roken? Of om te voldoen aan de verwachtingen uit je omgeving? Dat je afvraagt wat je talent nou eigenlijk is, want het lijkt er niet uit te komen?

Wanneer jij vooral bezig bent met dat wat nou eenmaal nodig is en je eigen verlangen aan de kant schuift, dan is de  Prostituee in jou actief. In deze video ontrafel ik het verhaal van de Prostituee. En hoe je ook het verhaal van dit archetype een positieve wending kunt geven.

We hebben allemaal de ‘Prostituee’ in ons. We hebben geleerd om te doen wat nodig is: goed je best doen op school, een vak leren, geld verdienen, zorgen voor je partner en wellicht voor je kinderen.

Hoe zit het dan met jou? Met je idealen? Je talenten? Er komt in de meeste levens een moment dat het anders moet. De vraag ‘Is dit het nou’ komt voorbij. Een kantelmoment.

In ieder leven, ongeacht wat je doet, kan er een moment komen dat je concludeert dat jouw ladder tegen de verkeerde muur staat.

Dan zie je dat de ‘Prostituee’ in jou actief is geweest. En wellicht is het tijd dat die met pensioen gaat. Dat je onderzoekt hoe jij jezelf wilt laten zien in dit leven. Je eigenwaarde en zelfrespect oppoetst.

Ook de Prostituee is geen slecht archetype: zij helpt je om jezelf staande te houden in deze ingewikkelde en veeleisende maatschappij.

Je realiseren in welk deel van je leven zij actief is en waar jij jezelf meer tot uitdrukking wilt laten komen – dat is de kracht die je aan dit archetype kunt ontlenen.

Wil jij dat ook, je verlangen ontdekken en kom je daar zelf niet verder mee?

Doe dan mee aan de ‘Reis in je binnenwereld’. Een gratis mini-cursus waarin je wordt meegenomen in jouw binnenwereld. Je ontdekt van welk archetypisch verhaal je gebruik maakt en hoe je daar een nieuwe wending aan kunt geven.

Aanmelden doe je door via de link hieronder.

Gerelateerde artikelen
Op reis in je binnenwereld – mini-cursus
Wat doe je als het tegen zit?
Jezelf saboteren
Verhalen die we onszelf vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.