Maak jij wel eens doelstellingen? Doe het eens zo!

geplaatst in: Inspiratie, Levenskunst, Ondernemen, Video | 0

Doelstellingen maken: ga er maar aan staan na zo’n jaar als 2020! Want welke kant gaat het op, volgend jaar? Heeft plannen maken überhaupt zin?

In deze video laat ik je een inspirerend alternatief zien voor de jaarlijkse doelstellingen.

Ik schrijf een terugblik: ik stel mij voor dat het  nu 31 december 2021 is, een jaar van nu. En ik stel mij voor welke resultaten ik allemaal heb behaald. Vooral resultaten waarvan ik nu, als ik er doelstellingen van zou maken, zou denken ‘dat lukt mij toch niet’.

Op het moment dat ik mij voorstel dat ik het al heb gedaan, dan is die kloof tussen wat er nu niet is en wat ik wens, die is weg.

Dat is genieten, alle dingen die gelukt zijn, het succes dat me ten deel is gevallen, de groei die ik heb doorgemaakt: noem maar op. Met dat gevoel van voldoening en tevredenheid maak ik dan mijn plan voor het nieuwe jaar (in grote lijnen). Dat geeft energie en zin in het nieuwe jaar!

Ik heb inmiddels bijzondere ervaringen opgedaan met deze aanpak. Dingen waarvan ik dacht dat het nooit zou lukken, lukten wel. Ik had me voorgesteld dat ik er op terugkeek. Door die aanpak zag ik de kansen die zich voordeden. Kansen die ik anders wellicht gemist zou hebben. Want mijn beste tip is nog: dit werkt niet alleen bij je jaarlijkse doelstellingen, maar bij ieder doel dat je je door het jaar heen stelt en waarvan je denkt ‘dit lukt me nooit’! Probeer het maar eens uit.

Dus schrijf voor jezelf op hoe je terug wil kijken op 2021. Lees dat eens per maand eens door. En verbaas jezelf over de stappen die je zet.

Wil je wel meer van dit soort tips ontvangen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.