CONTACT

“Ik twijfel over hoe ik verder moet met  mijn bedrijf” zei hij tegen mij. “Hoe wil je verder met jezelf?” was mijn reactie.

Veranderingen

De vraag ‘maar wat wil ik eigenlijk’ wordt te weinig gesteld. Het is wel de belangrijkste vraag. Het is jouw leven.

Waar wil je heen met je leven, welke talenten zijn nog onbenut? Is je bedrijf of je carrière precies geworden wat je ervan verwachtte? Is het nog steeds vervullend en geeft het nog voldoening? Of staat je ladder tegen de verkeerde muur?

Levensloop

Wat jaren geleden nog voldoening gaf en interessant was, kan nu zijn glans hebben verloren. Je hebt het gevoel ‘is dit het nou’? ‘Wil ik hier nog mee verder?”

Vaak weet je wel wat je niet wilt, maar wat je wel wilt is een groot vraagteken.

De zoektocht begint, de start van een nieuw avontuur in je leven.

Het is ook niet vreemd dat zo’n vraag met enige regelmaat terug komt. Je leven verloopt niet in een streep en je ondernemerschap ook niet; je bedrijf heeft een levensloop die niet altijd synchroon loopt met die van jezelf; e bedrijf kan groter groeien dan jij prettig vindt. Een kant opgaan die voor het bedrijf goed is, maar niet voor jou. Je interesse verplaatst zich naar iets anders.

Mijn verhaal

Een aantal jaren geleden ontdekte ik zelf dat ik niet langer warm liep voor het geven van marketingtrainingen aan zelfstandigen. Ik heb daar indertijd al  over geschreven in een terugblik op 2017. Mijn interesse in archetypen begon in die tijd.

Het heeft mij enorm geholpen in mijn proces van veranderingen om te sparren met iemand die zelf ook al veel had meegemaakt. Zij gaf me inzicht in het proces, in de voortgang en in mijn valkuilen. Waardoor ik uiteindelijk toch genoeg vertrouwen had in mezelf om mijn hart te gaan volgen.

Die ervaringen hebben me veel gebracht: aan de ene kant onzekerheid en twijfel waardoor je niet echt durft. Maar ook de energie en inspiratie als je wél die stap zet. En de enorme voldoening wanneer je de contouren van het nieuwe begint te zien. Wanneer je uit het niemandsland tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ aan het komen bent.

Mentoring bij veranderingen

Een mentor kan je helpen bij zo’n proces van ‘levensloopontwikkeling’. Ontwikkeling van de levensloop van je bedrijf en vooral die van jezelf. Je begeleiden bij je  keuzeproces. En bij het implementeren van die keuzes.

Want keuzes maken is één ding, ze ook daadwerkelijk in de praktijk brengen is nog iets heel anders.

Veranderen is niet gemakkelijk. De sprong wagen zonder garantie dat het zal lukken, dat is een uitdaging. Iemand die je steunt en begeleidt versnelt het proces omdat je met meer zelfvertrouwen doorpakt. Zodat jij er geen jaren over doet.

Wanneer je jezelf herkent in dit verhaal, druk op de knop hieronder en neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Het is vrijblijvend.

CONTACT

Praktische informatie

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend: we stellen vast wat jouw verlangen is en waar je tegenaan loopt. Je kunt putten uit al mijn kennis en ervaring als marketeer en business coach. Je hobbels nemen we met behulp van (archetypische) opstellingen.

Vervolgens kijken we op welke manier jij het beste geholpen bent met mentoring: bijvoorbeeld wekelijks een gesprek, of 1x per maand een dagdeel. Online of een échte ontmoeting: dat hangt van de situatie en de afstand af. Dat overleggen we samen. Om profijt te hebben van de ontmoetingen spreken we minimaal een periode van 3 maanden af. Vakanties kunnen we inlassen, ook dat gaat in overleg.

Investering

Voor bovenstaande aanpak (wekelijks een gesprek of maandelijks een dagdeel) betaal je € 525,- per maand (excl. BTW). Wanneer je in 1 keer voor 3 maanden betaalt (€ 1525,-) krijg je een korting en betaal je € 1425,- (excl. BTW). Andere mogelijkheden in overleg.

Ervaringen van anderen

Klementine Vis
www.klementine.nl
november 8, 2021

Gehoor geven aan mijn verlangen om een praktijk in coaching voor vrouwen op te zetten, was behoorlijk spannend. Toen ik daar echt voor besloot te gaan, wilde ik graag een sparring-partner hebben. Iemand met verstand van zaken, maar die mij ook als mens serieus zou nemen.

Ingrid kende ik al een paar jaar en juist met haar wilde ik samenwerken. Ingrid weet wat ze doet, heeft jarenlange ervaring. Maar is wars van de bekende trucs, bij haar geen popie-jopie gedoe. Ingrid is echt. Ze biedt de vakinhoudelijke kennis en advies én laat mij in mijn waarde. Ze heeft me geholpen bij het opruimen van persoonlijke blokkades en heeft me doen inzien dat ik mezelf serieus mag nemen. Ze heeft me mijn eigen strijd laten strijden, wat nodig was om te staan waar ik nu sta.

Uiteindelijk weet je dat je het alleen moet doen, maar het is heel fijn om terug te kunnen vallen op mijn mentor. Ingrid is als een vast ankerpunt. Het had niet anders kunnen gaan dan zo.

Jaap van Rijswijk
https://jaapvanrijswijk.nl/
april 21, 2020

In augustus 2018 verscheen mijn boek Over begrijpen en beslissen. Ik vroeg Ingrid mij van dienst te zijn met mijn vraag: hoe ga ik ondernemend om met dit boek? Zij ontwierp mijn website jaapvanrijswijk.nl en hielp o.a. met e-marketing via LinkedIn. Mijn doelen m.b.t. de verkoop van exemplaren en het formeren van twee langlopende studiegroepen zijn bereikt. Een doel resteert nog, namelijk overdracht aan een of meer opvolgers. Afstemmingen daarover hebben er in december 2019 toe geleid, dat ik volgens een eenvoudig strategiedag programma onder begeleiding van Ingrid kwam tot één A-viertje ‘Strategie 2020’.

Ik sta er inmiddels na drie maanden versteld van hoe de inhoud van dit plan mij helpt de juiste dingen te doen. Vanuit positieve ervaringen vraag ik Ingrid regelmatig om mij als raadgever in een gesprek feedback te geven op mijn opereren. Oké, daar zijn kosten aan verbonden, maar die zijn het waard.

Opmerkelijk is voor mij dat Ingrid zich als professional in brede zin heeft ontwikkeld. Ze heeft verstand van ondernemen, maar ook van wat het betekent mens te zijn. Met het thema ‘ondernemen in de levensloop’ richt ze zich met haar expertise primair op vrouwen. Dat lijkt me een schot in de roos.