CONTACT

Opstellingen maken zichtbaar wat verborgen is. Wanneer je je afvraagt waarom iets niet lukt, je dezelfde patronen blijft herhalen, je met verdriet rondloopt waarvan je je afvraagt waar het vandaan komt, fysieke klachten hebt waarvan geen oorzaak wordt gevonden, dan is er een flinke kans dat je met een ‘opstelling van je verlangen’ inzicht krijgt in de achterliggende oorzaak.

Familieopstellingen

Systemisch werk is bekend van ‘familieopstellingen’: met een groep representanten onderzoek je de vraag. De representanten maken hierbij gebruik van het ‘wetende veld’ zodat zij kunnen laten zien waar het probleem zit, waar de spanningen vandaan komen. Als  je wel eens een familieopstelling hebt bijgewoond, dan heb je je misschien ook verbaasd over de accuraatheid van de uitkomsten die er getoond worden.

Individuele opstellingen

Maar wist je dat je zo’n opstelling ook 1-op-1 kunt doen? Ja, zelfs online? En dat dezelfde energie, dat wetende veld, dan werkzaam is? Zodat je ook met een opstelling met poppetjes (of andere attributen), ankers op de vloer e.d. zichtbaar kunt maken wat er zich in je onbewuste verborgen houdt. Het is bijzonder te ervaren dat zo’n ‘wetend veld’ zich ook op deze manier manifesteert.

oplossende opstellingJe verhaal en je potentieel

Een onderdeel van je levens-ontwikkeling is je eigen verhaal kennen. Dat is even belangrijk als leren lezen en schrijven. (Onderdelen van) dat verhaal maak je zichtbaar met een opstelling.

Dus wanneer je je afvraagt: “er zit zoveel potentieel in mij, waarom komt dat er niet uit?” dan kan een opstelling je hier inzicht in geven.

Bedrijfsopstelling

Ook voor een bedrijf kan een opstelling veel inzicht geven: in hoe teams met elkaar omgaan en waarom dat soms niet goed gaat en wat de verborgen dynamiek is in een team. Maar ook hoe je zelf, als ondernemer, staat in je bedrijf. Ook wanneer je een eenpitter bent. Want je (onbewuste) overtuigingen over ondernemerschap, succes, geld kunnen je in de weg zitten zodat je bedrijf niet tot bloei komt.

Zit je met een vraag? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek door hieronder de knop ‘contact’ aan te klikken en een bericht te sturen.

CONTACT

Praktische informatie

Een opstelling duurt ca. 1,5 uur. Soms is het nodig om er nog een vervolg aan te koppelen. Ik raad je aan om de eerste 14 dagen na de opstelling deze niet te bespreken met anderen. Het heeft die tijd nodig om te integreren in jouw systeem. Je merkt dan dat wat voorheen problematisch was, gewoon verdwenen is.

Prijs:  € 125,00 (excl. BTW) voor een sessie.

Wil je zo’n opstelling? Stuur dan een bericht aan mij via de contactknop hierboven. We plannen dan een datum in.

Locatie: Nederhorst den Berg of online (Google Meet).

Wat anderen er van vonden

Annie van Dongen
september 16, 2021

Met het inzicht uit deze opstelling kan ik weer wat stenen opruimen op mijn pad en dat van mijn kinderen. Het is heel motiverend om te weten dat waar ik zelf mee aan de slag ga, ook effect heeft voor de mensen om mij heen. Ik dacht dat het zwaar en emotioneel zou worden. We kwamen ineens snel tot de kern in de opstelling, die was heel verrassend. Het was ook emotioneel maar niet op een zware manier. Je ziet dan verbanden die je niet meer kunt ont-zien. Dit inzicht had ik nooit kunnen verwerven zonder jouw hulp. De oplossing laat zich zien als een vogeltje, zo vrij, in de natuur.

Klementine Vis
april 2, 2021

De familie-opstelling maakte voor mij duidelijk wie welke plek inneemt en hoe groot iemands rol is. Daarbij gaat het niet om een rationeel weten, maar een innerlijk weten. Ingrid begeleidt het proces heel ontspannen, waarbij ze vragen stelt en suggesties doet. Door het wegnemen of verplaatsen van poppetjes ervaar je wat de verschillen in opstellingen doen. Als alles dan goed staat, voel je dat het klopt. In mijn zoektocht naar mijn hartsverlangen wist Ingrid direct te
benoemen wat er ontbrak. Door in het systeem ook ‘vertrouwen’ en ‘zelfzorg’ een plek te geven werd het hele systeem kloppend. Een zeer waardevolle ‘oefening’ voor meer zelfinzicht!

Monique de Boer
maart 30, 2021

Enige weken geleden heb ik een opstelling mogen ervaren bij Ingrid. Ik had een vraag en een diep verlangen en snapte maar niet waarom ik er nooit toe kwam. In het inleidende gesprek werd al het een en ander op een rijtje gezet, toch het antwoord werd wel heel duidelijk in de online opstelling.

Ik ging er blanco in en had geen idee wat mij te wachten stond. Ingrid plaatste 2 poppetjes, de ene  was ik en de ander mijn doel.  Er kwamen andere poppetjes bij, die poppetjes waren niet alleen mensen, maar ook gevoelens en obstakels.  Ze bleef wachten op mijn reactie en ik had de tijd. Warmte, angst, bergen, benauwend kwam op mij af en Ingrid reageerde daar zo op, waardoor ik weer verder kon met de opstelling.

Poppetjes kwamen erbij en werden verplaatst. Totdat het goed voelde en het liet mij zien dat er helemaal niet zoveel obstakels meer waren en dat ik de weg vrij kon maken. Op advies van Ingrid heb ik het de weken daarna rust gegeven en alles op mij in laten werken. Stap voor stap kom ik wel dichterbij mijn doel en het besef dat er in mijn onderbewuste nog zoveel op te ruimen was heeft mij enorm geholpen. Door die sessie is die weg vrij, een weg waarvan ik niet wist dat die al vrij was. Dankjewel Ingrid.

Anna Klevering-van Wieringen
maart 23, 2021

Mijn familieopstelling was een geschenk uit de hemel. Het heeft me vooral de ogen geopend voor waar ik steeds tegen opliep. En ook hoe en waarom het er al die jaren in mijn leven was. Maar ook dat het niet meer nodig is en losgelaten mag worden. Ingrid doet op een heel kundige en leuke manier: gewoon aan de keukentafel en met Zoom. Je merkt dat ze ook echt weet waar ze het over heeft en intuïtief mee doet om mee te voelen/weten of iets echt klopt. Zelfs via Zoom is het echt mogelijk om een familieopstelling te doen. En veel inzichten en handvatten te krijgen om mee verder te gaan in het hier en nu. Dank je wel Ingrid, ik ben je erg dankbaar voor onze sessie en zal je zeker aanbevelen bij anderen.

Elisabeth Griffioen
maart 17, 2021

1. Wat vond je het meest waardevol aan deze familie-/bedrijfsopstelling?
Dat er zo snel een oplossing beschikbaar bleek te zijn, een volgende stap om te zetten zichtbaar werd.

2. Met welke verwachting begon je deze familie-/bedrijfsopstelling?
ik had wel eerder opstellingen gedaan, met mensen en een keer met poppetjes, dus ik weet wat het kan doen maar dat was niet online en het kostte best veel tijd. Nu was ik nieuwsgierig naar ofh et kán, online en of ik me er in die vorm voor open kon stellen. Ik hoopte in ieder geval inzicht te krijgen in wat me soms tegenhoudt om te doen wat ik graag wil en wat prima te doen lijkt, waarom ik dan vaak toch geen actie onderneem.

3. Is aan je verwachting voldaan?
Ja daar is aan voldaan, het was even zoeken in deze rolverdeling maar dat ging heel erg snel, je nam me mee in de ervaring en ik vertrouwde je daarin ook 100%. Mooi ook om te zien hoe het bij jou gaat, dat je tegelijk je intuïtie en ervaring en verstand gebruikt in deze situatie. Het beeld van de opstelling blijft lang hangen en is iets om steeds even over na te denken. Dat maakt dat het gevoel van af en toe vast zitten er niet meer is, ik kan me afvragen: wat heb ik nu nodig?

Yvonne de Hartog
februari 18, 2021

Ik heb een opstelling bij Ingrid gevraagd vanwege mijn angst voor een komend examen. Ik heb altijd bij examens enorme faalangst. Daardoor heb ik veel examens niet gehaald. In de opstelling kwam naar voren hoe deze angst is ontstaan. Het examen heb ik met succes behaald. Tijdens het examen gebeurde iets waardoor ik in een oud patroon schoot. Dat heb ik later weer met Ingrid besproken en dat was zeer waardevol. De inzichten en het veranderde gevoel zijn erg fijn om mee verder te kunnen.

Magda de Muijnck
februari 17, 2021

Ik vond het heel fijn om zo snel inzicht te krijgen in hetgeen wat bij blokkeert om voluit mijzelf te laten zien als coach. Überhaupt wat mij altijd heeft geblokkeerd om gezien te worden. Ik kan hieraan gaan werken en zo mijn droom uit laten komen. Het is bijzonder dat dit op deze manier kan en ik zou het zeker aanraden.

Paulien van Klooster
februari 2, 2021
Mijn 2e familie opstelling met Ingrid was in 1 woord, geweldig! Binnen een korte tijd kreeg ik helderheid over iets wat me mijn hele leven, al dwars zat , zonder dat ik het wist! Het weerhield mij ervan om me werkelijk vrij en blij te kunnen voelen.
Ik voel me nu zo opgelucht, zo bevrijd.. jaren van therapie hebben dit niet kunnen verhelpen, maar een sessie met Ingrid was genoeg om het te laten verdwijnen.. wow..!
Ingrid, ik ben je zo dankbaar voor je professionele leiding hierin! Dit was een cadeau voor mijzelf en een aanrader voor iedereen!
Annie van Dongen
januari 28, 2021

Afgelopen jaar startte ik mijn bedrijf als wandelcoach. Coachen is wat ik het liefste doe, ik wil dus graag dat mensen mij weten te vinden. En eerlijk gezegd wist ik niet goed hoe ik dat moest aanpakken. Ik kwam bij Ingrid terecht, en we deden een organisatie-opstelling.

Ingrid luisterde heel goed naar mijn verhaal en stelde precies de goede vragen,. We gingen aan de slag, poppetjes op de tafel. En zo stond daar een opstelling, die voor mij precies duidelijk maakt waar ik sta, waar mijn bedrijf staat, en hoe ik ervoor kan zorgen dat klanten mij weten te vinden. Ik weet nu wat er moet gaan gebeuren, ik kan in actie komen.

Dit is precies wat ik aan het begin van 2021 nodig heb om te groeien met mijn bedrijf. Het is verrassend hoe in korte tijd zoveel inzicht kan ontstaan.
Het is echt een aanrader om bij Ingrid een opstelling te doen.

Paulien van Klooster
januari 28, 2021
Mijn eerste sessie met Ingrid voor een familie opstelling was een geweldige ervaring waar ik veel aan had.
Ingrid en ik kwamen al snel tot de kern, dankzij haar professionele leiding, kennis en empathische vermogen.
Ik kwam met een fysiek klacht en 4 dagen daarna was die klacht verdwenen .. hoe heerlijk is dat!
Deze methode blijkt een geweldige manier te zijn om onderliggende, onbewuste blokkades los te laten.
Ik kan werkelijk zeggen dat ik bij haar aan het goede adres was en kan deze familie-opstelling van harte aanbevelen.