Hoe je rust in je hoofd en orde in je binnenwereld krijgt

geplaatst in: Video | 0

rust in je hoofdRust in je hoofd en orde in je binnenwereld, hoe krijg je dat in de huidige tijd met zoveel verwarrend nieuws voor elkaar? Onzekere tijden, slecht nieuws uit de buitenwereld: het is dan een uitdaging om nog gemotiveerd en met energie aan je dag te beginnen. Laat slaan om goed te kunnen slapen.

In de video hieronder geef ik je mijn ‘recept’ om nog te kunnen slapen. En om te gaan met alle onzekerheden die deze tijd ook nog eens met zich meebrengt.

Je binnenwereld is in feite alles wat je hebt, want daar gebeurt het. Alles uit de buitenwereld komt daar binnen. Alles wat je denkt, voelt, wilt, waarneemt, doe je in die binnenwereld. Daarom is het belangrijk om je binnenwereld op orde te houden. Want wanneer je je overladen en verlamd voelt, dan komt je tot niets. Onderscheid maken tussen zaken ‘waar je iets mee moet’ en ‘zaken waar je toch niets aan  kunt veranderen’ is een goed recept om die orde te creëren.

Vaak maken we ons drukker over dingen waar we toch niets aan kunnen doen, dan over de zaken die we wel kunnen beïnvloeden. En dat kost bakken energie, want dat maakt je machteloos.

De oplossing? Focus houden op die zaken, waar je invloed op hebt, geeft overzicht. En de rest? Laat je (zoveel mogelijk) van je af glijden, zoals een eend het water van zich afschud.

Dat druk maken gaat vaak zonder dat we daar erg in hebben. Om inzicht te krijgen in wat je nou eigenlijk doet met informatie die (bewust) binnenkomt, kun je dagelijks een terugblik schrijven. Dat geeft je echt de handvatten om die rust in je hoofd en orde in je binnenwereld voor elkaar te krijgen.

Heb jij een goede tip om meer rust in hoofd en binnenwereld te krijgen? Deel dat dan hieronder.

Gerelateerde artikelen
Denken, voelen en willen. De weg naar meer vrijheid in je leven
Volg je hart en je gevoel: hoe dan?

(Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.