Hoe help je elkaar verder?

Iedere dinsdagochtend komen we (online) bij elkaar: de videoclub. 4 Vrouwen die een paar jaar geleden begonnen aan een videocursus en elkaar op deze manier wilden ondersteunen.

Het is veel meer geworden dan een videoclub. 3 Van ons zijn ondernemers, de 4e is nog aan het twijfelen of ze de sprong zal wagen. Maar alle 4 zitten we in een fase van veranderingen in ons leven. Of het nu gaat om verhuizen, kinderen die het nest verlaten, veranderingen willen aanbrengen in je bedrijf – we zitten er alle 4 middenin.

Klankborden en spiegelen

En wat is het dan fijn om wekelijks te kunnen klankborden. Elkaar een spiegel voorhouden. Want dat is wat we doen. Er is zoveel vertrouwen dat we elkaar dingen zeggen die een ander waarschijnlijk niet zou zeggen. Maar wel denken.

We worstelen wat af in ons leven en die dinsdagochtend is zo’n moment waar je even je verhaal kwijt kunt. Waar de anderen je verder helpen door hun blik erop te werpen. Niet dat die blik nou altijd is wat je wilt zien, maar het verheldert en verduidelijkt wel.

Vooral in de Coronatijd, waarin we zo weinig contacten  in de buitenwereld hadden, was het heerlijk om wekelijks zo’n moment te hebben om met anderen te praten. Een vast moment, een lichtpuntje.

Verder komen en gelijkwaardigheid

Deze gesprekken helpen ons verder. Je geeft uiting aan je zorgen, je ziet dat de ander ook niet vrij is van worstelingen, je herkent moeilijkheden van elkaar en je viert samen de successen.

Je helpt elkaar met je eigen expertise en de verschillende invalshoeken van de anderen zijn verfrissend. Oprechte belangstelling, de intentie om de ander verder te helpen en een luisterend oor zijn de belangrijkste succesfactoren. Je zit samen in hetzelfde schuitje, je herkent elkaars vragen. Gelijkwaardigheid is het sleutelwoord.

Groei

Groei vindt altijd plaats buiten je comfortzone. En ondernemerschap ligt voor de meesten van ons heel ver buiten onze comfortzone. Met dit viertal zijn we samen vier bomen die elkaar steun bieden bij storm: elkaar uit de wind kunnen houden.

Blinde vlek

Zo helpen ze mij met mijn blinde vlek: mijn eigen marketing. Voor anderen zie ik het scherp en helder maar niet voor mezelf.

Welke betekenis heb je nou eigenlijk voor een ander? Als je wel eens geprobeerd hebt om dat te verwoorden, dan weet je hoe lastig dat is.

Eentje verwoordde het prachtig (grote dank Karla!): “je helpt vrouwen om hun stem te vinden om het verschil te maken”.

Zelf had ik dat niet kunnen bedenken. Het mooie is: het dekt de lading ook nog eens. Want het gaat niet alleen om opstellingen, marketingkennis, archetypen of healing touch. Dat zijn allemaal gereedschappen om bij die paraplu te komen.

Verschil maken

Mij stoort het enorm dat zoveel vrouwen (vooral van mijn generatie) hun licht onder de korenmaat steken. Zich niet goed genoeg voelen, niet zichtbaar durven zijn, twijfelen aan zichzelf en hun kunnen, zich kleiner maken dan ze zijn. En als ik een handje kan helpen met de gereedschappen die ik in huis heb, dan heb ik mijn missie in dit leven vervuld.

Deze helderheid dank ik aan dit clubje vrouwen dat mij dat heeft laten zien. En daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Aanrader

Tijd inruimen om wekelijks met een groepje gelijkgestemden elkaar verder te helpen: ik kan het je alleen maar van harte aanraden. Het verrijkt niet alleen jezelf, je verrijkt de ander er ook mee.

En hoe zit het nou met de video’s? Die maken we ook nog. Dit is mijn YouTube kanaal waar je mijn video’s kunt bekijken.

Heb jij ook zo’n fijne club van sparringpartners? Of zou je dat willen maar lukt het niet zo? Plaats hieronder je reactie of oproep.

Wil je geen blog of vlog meer missen van mij? Abonneer je dan hieronder, in de footer, op mijn berichten!

Gerelateerde artikelen
Chaos in  je hoofd – oorzaken en oplossingen
Veranderingen – Drijfveren voor een vervullend leven (met video)
De bevrijdende kracht van opstellingen  (met video)

  1. Karla

    Heel mooi hoe je dat verwoordt Ingrid. En ja, het is heel kostbaar gedragen worden door 3 vrouwen die samen vanuit gelijkwaardigheid dingen durven luidop benoemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.