Voeding voor je ziel

 

We moeten goed voor onszelf zorgen, toch? Goed uitrusten, goede voeding, noem maar op. Om bestand te zijn tegen de stress van deze hectische periode. Is dat genoeg? Waarom zijn er zoveel mensen ‘mentaal overbelast’? Is dat alleen maar omdat we niet mogen doen wat we graag willen? Klinkt een beetje alsof we eigenlijk nogal verwende kinderen zijn….. We hebben meer nodig.

Hart onder de riem

Het plaatje van ‘De vos, het paard en de jongen’ (in de video) kreeg ik afgelopen week doorgestuurd. Omdat ik er een beetje doorheen zat en iemand me een hart onder de riem wilde steken. En dat werkte: je voelt je direct gezien en geroerd door de attentie.

Iets aardigs doen, voor jezelf, voor iemand anders. Luisteren naar mooie muziek, een fijn boek lezen, een wandeling maken in de natuur, dat doe ik met m’n paard. Maar ook aandacht geven aan iemand anders: een kaartje sturen, telefoontje, bezoekje, boodschappen meebrengen. Het hoeft niet groot te zijn. Juist die kleine dingen, die geven je een goed gevoel. Die voeden je ziel.

Dat is zo belangrijk. Vooral in deze tijd van afzien, van beperking en van onzekerheid. We hebben allemaal af en toe zoiets nodig.

De kracht van het nu

Lijden is verzet, verzet tegen dat wat is. Dat las ik ooit in De kracht van het nu, een boek van Eckhart Tolle. En het is helemaal waar. Maar toch doen we het allemaal, ons verzetten tegen dat wat is. Overgave aan dat wat is, dat lukt af en toe, maar niet altijd. En daarom is een beetje voedsel voor onze ziel ook zo nodig, om onszelf neer te kunnen leggen bij dat wat is en er het beste van te maken.

Voeding voor je ziel

Zonder goede voeding voor je lijf word je ziek. Zonder goede voeding voor je ziel, word je zielig. Dat is niet fijn. Wil je meer ‘voeding voor je ziel’? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. En als je ook het belletje aanklikt, dan mis je helemaal niets meer. Zorg voor jezelf en je naaste. Voed je ziel.

Gerelateerde artikelen
Piekeren helpt niet
Zo binnen – zo buiten
Opstellingen – het onbewuste zichtbaar maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.