De mist trekt op

De mist trekt opIk kijk terug op dit jaar en ik kan het samenvatten met ‘de mist is opgetrokken’.

Want de afgelopen 5 jaar waren nogal mistig.

Ondernemen in je levensloop

Ik schreef er al vaker over en het is het thema van deze website: Ondernemen in je levensloop en je ontwikkelen als mens. En zelf ben ik het wandelende voorbeeld. Dat is waar ik de afgelopen 5 jaar vooral door gedreven werd.

1 Januari word ik 64 jaar en dat is de leeftijd waar, volgens de theorie van de levensloop, de mensontwikkeling zo’n beetje ‘klaar’ is (voor zover je ooit klaar bent, maar ok).

Of ik echt ‘klaar’ ben, dat weet ik natuurlijk niet, maar nu de mist is opgetrokken bevalt het uitzicht me wel. Dat de Praktijk voor Healing Touch voor Dier en Mens nu echt vorm heeft gekregen, daar ben ik blij mee. En best een beetje trots ook. Want dit durven, mezelf positioneren als ‘healer en counselor’ dat voelt heel spannend en kwetsbaar.

Bevrijding van het oude

Waarom dat zo spannend was vertelde ik 1,5 jaar geleden in de video over ‘Bevrijdende opstellingen’. Ik heb ‘m hieronder nog een keer gepost. Want dat inzicht betekende al een grote verandering voor mij.

Wat vervolgens een bijna grotere ommekeer was, was de Advanced Proficiency training die ik dit jaar deed bij Healing Touch for Animals. De technieken die we leerden zijn echt gericht op traumaheling op een heel diep niveau. We oefenden veel op onszelf en op elkaar. En enige tijd later bemerkte ik zelf het effect. Het leven voelde lichter en moeitelozer aan. Ook al ging er veel mis, ik ging er met meer veerkracht mee om.

Zicht op het nieuwe – de mist trekt op

‘Opeens’ komen er dan ook mensen op mijn pad met trauma’s. Mensen, vooral vrouwen, die op zoek zijn naar verlichting daarvan. Dat is de weg die zich nu opent. Omdat de mist is opgetrokken zie ik ‘m ook. En durf ik ‘m te nemen. Met steeds meer vertrouwen in mijn eigen talenten en vooral in m’n helende handen.

Vandaag is het de zonnewende. De dag dat we weer naar het licht toe bewegen. Zonder mist voelt het ook echt veel lichter aan.

Op naar de ontwikkeling van mijn ‘Praktijk voor Healing en Counseling’ in 2023!

(Afbeelding van Joe via Pixabay)

Gerelateerde artikelen
Wat wil zich ontwikkelen in je leven?
Vormgeven aan dat diepe verlangen
Een nieuwe cyclus is aangebroken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.