Opstellingen – waarom komt er niet uit wat erin zit?

geplaatst in: Persoonlijke ontwikkeling, Video | 0

Waarom komt er niet uit wat er in zit?

Met die vraag kwam een onderneemster bij mij. Je kunt dan het bedrijf gaan analyseren. En zo pakte ik dat ook altijd aan.

In het inleidend gesprek viel mij iets op. Iets waarvan ik dacht ‘daar moeten we eens verder naar kijken’ voordat we de analyse van het bedrijf in gaan.

Zo binnen – zo buiten: dat gaat ook in ondernemersland op. Al je verborgen patronen en overtuigingen spelen een rol zonder dat je daar nou erg in hebt. Wanneer je bedrijf niet loopt zoals je zou willen, dan kun je naar de buitenwereld kijken. In feite is het een afspiegeling van jezelf.

Bij deze onderneemster ook: een talentvolle en kundige vrouw. Met veel ervaring in haar vak. Gefrustreerd zag zij hoe veel minder kundige mensen succesvoller waren dan zijzelf. En ze vroeg zich, met enige vertwijfeling, af hoe dat toch mogelijk was. Wat ze verkeerd deed in haar marketing.

Ik was er niet zo van overtuigd dat ze iets verkeerd deed.

We hebben haar bedrijf opgesteld. En daar kwamen een aantal verbluffende inzichten uit. Over hoe zij eigenlijk tegen werk en haar bedrijf aan kijkt. Welke patronen haar helpen. En wat daar in de weg staat.

Wat er in de weg staat kunnen heel verschillende dingen zijn. Altijd zijn het patronen die je al in je kindertijd ontwikkeld hebt. Toen dienden ze een doel (zelfbescherming) maar nu, als volwassene, schieten ze hun doel voorbij.

Wanneer je geen erg hebt in die patronen (en dat heb je meestal niet) dan blijf je ze uitvoeren. En dan komt het potentieel, dat je in je hebt, er niet uit.

Je denkt dat het dan ligt aan iets dat je niet weet, niet goed doet, dat je niet goed genoeg bent. Je denkt dat je jezelf saboteert (in zekere zin doe je dat ook) en je zelfvertrouwen wordt ondermijnd.

Het zichtbaar maken van dit soort patronen in een opstelling werkt bevrijdend. In een opstelling zien wat er in feite gebeurt, wat je doet, geeft zoveel helderheid. En vrijheid om zonder belemmeringen weer vooruit te gaan.

Heb je ook het gevoel dat er meer inzit dan eruit komt? Dat je jezelf tekort doet? Kijk dan eens verder op mijn pagina over opstellingen. Je ziet daar meer ervaringen van mensen die je voor gingen. Die bevrijd zijn van oude, disfunctionele patronen. Daar kun jij bij horen.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Gerelateerde artikelen
Opstellingen – het onbewuste zichtbaar maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.