Jezelf opnieuw uitvinden

jezelf opnieuw uitvinden“Je bent eigenlijk een healer” zei ze tegen mij. Eh wat?

‘Ze’ is evolutionair astroloog en ik raadpleegde haar in 2017. Want ik was vastgelopen en vroeg me af hoe ik verder moest gaan. En vooral waarmee. Want wat ik deed (marketingtrainingen geven) daar was ik op uitgekeken. Dan doet de vraag zich voor ‘als dit het niet (meer) is, wat dan wel?’

Zoektocht

Daar begon mijn grote zoektocht, waarvan je op deze website wel het een en ander hebt kunnen zien en volgen. Zo verdiepte ik mij in archetypen en het ‘ondernemen in de levensloop’. Ontwikkelde er een workshop voor, een mini-cursus en een mentoring traject. Waarvan ik oprecht kan zeggen dat het me veel voldoening opleverde en nog steeds oplevert.

Maar hoe zit het dan met dat ‘healer’ zijn?

Het was niet voor het eerst dat iemand dat tegen mij zei. In 2010 volgde ik een NLP opleiding en daar werd hetzelfde tegen mij gezegd. Ik kwam erachter dat ik helende handen heb en ging op zoek naar een vorm daarvoor. Dat werd ‘healing touch for animals’.

Maar ik zag er geen verdienmodel in.

Toch zat het er al vroeg in. Want ik ben opgeleid als diëtist. “Zie je wel”, zei een andere coach tegen mij, “dat helen zat er van het begin af aan al in”. Nou ja, met die intentie was ik niet aan die opleiding begonnen. Ik hou gewoon van eten….

Dat ‘helen’ loopt wel als een rode draad door mijn loopbaan heen. Terugkijkend kan ik al die puntjes verbinden.

Diëtist, NLP, familieopstellingen, healing touch for animals: allemaal opleidingen die passen bij dat ‘healer’ zijn. Het vanuit een ander perspectief naar jezelf kijken, dat vergt tijd. Want ik zag mezelf altijd als een rationeel denkend mens, gericht op doelen en resultaten.

Ondernemen in de levensloop

Dus ik gaf me niet zomaar over. Nee, marketing vond (en vind) ik een leuk vak en ik was er goed in. En ik zag om me heen allerlei therapeuten een noodlijdend bestaan leiden. In die valkuil wilde ik zelf niet vallen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ik ben nu in de levensfase aanbeland dat het gaat om ‘nu of nooit’. En ik wilde nu gaan voor iets dat me echt vervulling geeft. In het vertrouwen dat het me zal lukken om ook de schoorsteen te laten roken.

Het bijzondere was dat toen ik mijn keuze eenmaal gemaakt had (in ieder geval voor mezelf, nog niet echt in de buitenwereld), er ook andere mogelijkheden op m’n pad kwamen. Zo doe ik nu productontwikkeling voor het bedrijf waar ik in het verleden de marketingstrategie voor deed. En hoe wonderlijk kan het zijn dat het precies past bij dat ‘helen’. Want het gaat hier om natuurgeneeskundige zelfzorgproducten voor dieren.

Experimenteren

Dat is wat mij betreft de sleutel tot het jezelf opnieuw uitvinden. Het experiment durven aangaan, het hoeft niet altijd gelijk te lukken. Ook het loslaten van je eigen zelfbeeld en aanvaarden dat je meer dimensies hebt. Daardoor kon ik al die stapjes zetten, want ieder stapje viel in de categorie ‘experiment’.

Vertrouwen

“Hoe kan je nu zolang met experimenteren bezig blijven in het vertrouwen dat het je op het juiste pad brengt?”.

Die vraag heb ik vaak gekregen. Het was ook de moeilijkste stap om te maken. Want net zoals de meesten onder ons, hou ik van controle. Ik heb graag een doel waar ik naartoe werk, met een plan dat daarbij hoort.

Dat was er allemaal niet. Toch was het de meest waardevolle periode van mijn leven ook al was het niet de makkelijkste.

Waar gaat het heen?

Wat zich in mij wil ontwikkelen krijgt nu alle ruimte. En dat resoneert in de buitenwereld. De Praktijk voor healing en counseling groeit. Met zowel dieren als mensen. Zonder dat ik nou veel heftige en tijdrovende marketingactiviteiten erop los laat. Het gaat organisch. De beste weg. Dat is wel eens anders geweest.

Jezelf opnieuw uitvinden

Het kan en het is vervullend. Ook al gaat het niet vanzelf. Dat is waarom ik mensen blijf begeleiden die ook die stappen willen zetten. Als mentor. Ik heb ook een mentor gehad en dat hielp bij het vasthouden aan het pad. Om niet voor het gemak van het bekende te kiezen.

Wanneer ik een ander mag/kan begeleiden naar dat ‘ondernemen in de levensloop’ dan is de cirkel rond.

Wil je geen blog of vlog meer missen? Meld je dan hieronder in de footer aan voor de updates.

(Afbeelding van Stephanie Ghesquier via Pixabay)

Gerelateerde artikelen
Wat wil zich ontwikkelen in je leven?
Veranderingen en cirkels
Bevrijdende kracht van opstellingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.