Inspiratie nodig? Ga plakken!

geplaatst in: Inspiratie | 0

Ken je dat? Je worstelt ergens mee, moet iets doen, iets schrijven en het gaat niet. Je hebt geen idee hoe je het aan moet pakken, wat je moet schrijven, hoe je het moet doen. Je hoofd is helemaal leeg. Zo’n ‘mood’ had ik vorige week zondag. Nergens zin in en toch het gevoel dat ik iets moest doen. Nou kan je dan gaan afwachten tot het overgaat, of eens iets anders doen. Ik ben gaan plakken.

 Kleuterschool

Plakken? Ja, een inspiratiebord. Afgelopen zomer heb ik een visionboard workshop gedaan en eigenlijk al mijn kleuterschool skills weer voor de dag gehaald: mooie plaatjes uitknippen en plakken op een groot vel. Het was heerlijk om te doen en het bracht me op allerlei nieuwe ideeën.

 Meditatie

Het bekijken van plaatjes, ze arrangeren op een groot vel en plakken brengt je in een flow. Het is bijna meditatief. Door je focus op je vraag vergeet je dat je eigenlijk een blokkade had en alle energie stroomt weer. En het eindresultaat is steeds verbazend.

 Mooie plaatjes plakken

Hoe ga je te werk? Je neemt een onderwerp waar je inspiratie voor wil hebben. Voor mij was het: inspiratie en creëren. Hoe zorg ik dat ik geïnspireerd wordt en blijf. Je neemt een stapel tijdschriften, degene die je doorgaans met plezier leest en zonde vindt om weg te gooien. Plaatjes en teksten die je aanspreken knip je uit. Je neemt een groot vel papier (of plakt vier A4tjes aan elkaar) en gaat aan de slag. Maak er een mooi collage van, plak alles vast, laat je gaan. Tot je denkt: dit is het, zo is het goed. Dan hang je het hele collage op aan de muur of aan een deur. En iedere keer dat je even inspiratie nodig heb ga je het collage bekijken. Succes gegarandeerd!

Dit is wat ik plakte vorige week:

Inspiratie board

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.