Ondernemen in de levensloop – vanuit een archetypisch perspectief

workshopWaarom?

In de loop van ons leven maken we diverse fases door. Iedere fase heeft zo z’n eigen uitdagingen. En als ondernemende vrouw heb je hiermee te maken: zowel bij jezelf als bij je omgeving.

In iedere fase stel je jezelf, bewust of onbewust, een aantal vragen:

  • Wat houdt me bezig?
  • Waar sta ik, wat vind ik ervan?
  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Wat wil ik?
  • Wat ga ik doen?

Wanneer je op zo’n kantelmoment zit in je leven, ervaar je onrust en onzekerheid. Dan is het heel prettig om hier wat handvatten bij te hebben. Op de eerste plaats bij het vaststellen waar je eigenlijk staat in je leven. Op de tweede plaats als een duiding waarom je dit overkomt. En vervolgens hoe je er mee omgaat en hoe je er wellicht (beter) mee om kunt gaan.

Wat?

We gaan aan de slag om antwoord te krijgen op jouw vragen en inzicht in je eigen drijfveren (waarom je doet wat je doet). Dat doen we door het onbewuste deel van jezelf te raadplegen met behulp van een ‘archetypische scan’. Deze scan helpt je te onderzoeken welke archetypen* op dit moment in je leven het  meest actief zijn.  Is op dit moment de Helper in jou actief, doordat je moet zorgen voor kinderen of juist mantelzorger bent? Of zorgt het archetype ‘De Nar’ ervoor dat je jouw zorgen of levensvragen niet serieus neemt en weg lacht?

Met de archetypische scan ontdek je wat jouw dominante archetype(n) is en welke er op dit moment in jouw leven actief is of zijn. Zo kun je constructiever omgaan met de vragen in je leven en kun je ervoor kiezen de energie van een ander archetype te activeren. Werken met archetypen is werken met typeringen waarin iedereen zich kan herkennen. Een archetype reikt je, met zijn ‘typische’ omschrijving de woorden en antwoorden aan waar je naar zocht. Let op: je ‘bent’ geen archetype, je maakt gebruik van archetypische ideeën en energieën.

* De psycholoog Carl Gustav Jung gebruikte het begrip ‘archetype’ in zijn theorie van de menselijke psyche. Hij geloofde dat universele, mythische personages – archetypen – in het collectieve onbewuste van mensen over de hele wereld wonen.

Voor wie?

Ondernemende vrouwen die zo’n kantelpunt in hun leven doormaken of voor een lastige keuze staan en die keuze eens van een andere kant belicht willen zien. Zodat die keus niet alleen vanuit een rationeel oogpunt wordt bekeken, of juist alleen vanuit een gevoel, maar ook het onbewuste deel van jezelf wordt geraadpleegd. Juist de lastige fasen in ons leven geven ons de kans te groeien naar een volgend  niveau. De zaak bekijken vanuit een archetypisch perspectief kan je daarbij helpen.

Wanneer?

Nieuwe workshops: in verband met de corona ontwikkelingen is er nog geen nieuwe workshop gepland..

Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden? Neem dan contact met me op.

Wat de deelnemers er van vonden:

Marielle de Baat
juli 1, 2020

Inspirerende workshop om jezelf weer even een spiegel voor te houden. Waar sta je nu en hoe kun je met behulp van de archetypen energie jouw volgende stap zetten. Ingrid is toegankelijk en luistert goed, de stof wordt helder uitgelegd en er is voldoende ruimte voor vragen en op jou toegespitste persoonlijke adviezen. Bedankt Ingrid voor de leuke workshop!

Eva Smitt
februari 17, 2020

Wat heb ik een mooie inzichten in mezelf gekregen van Ingrid! De workshop was interessant en leuk om te doen en geeft geweldige aanknopingspunten voor de 'next step' in mijn leven.

Barbara Stam
februari 17, 2020

Je weet enorm veel van de materie. Je kunt het goed uitleggen met voorbeelden.

Lily Hunter
februari 17, 2020

Ingrid geeft een hele heldere en informatieve workshop over archetypen. Ik ben zeker geïnteresseerd om hier meer mee te doen.

Klementine Vis
februari 17, 2020

Door de archetypen als bekend beeld te gebruiken, schept het niet alleen herkenning, maar biedt ook de veiligheid om bij jezelf te ontdekken wat er speelt, waar je behoefte aan hebt. Mooie workshop.

Paulien van Klooster
februari 17, 2020

Heerlijke leuke workshop. Ik heb de indruk dat dit nog lang zal nawerken. Helderheid, plezier en inzichten neem ik mee naar huis. Dank je Ingrid, ik heb genoten!

Elena Hilgersom
februari 17, 2020

Een hele mooie workshop! Zeer waardevol voor mij - ik kreeg onverwachte nieuwe inzichten op mijn werk- en levensdynamiek.

Meta Groot Antink
februari 17, 2020

Veel en mooi, al deze handreikingen en inzichten. Ik herkende veel, maar met hoog tempo voel ik ook dat ik er veel meer kan uithalen als ik er thuis nog vaker in duik. Waardevol dus, en leuke interactie met de groep!

Wilma Duitscher
februari 17, 2020

In een korte tijd maakt Ingrid de verschillende archetypen duidelijk en geeft ze zicht op waar en hoe te ontwikkelen. Degelijk materiaal, inspirerend om mee verder te gaan. Vooral de herkenning van de valkuilen en stokpaardjes leidt tot zelfinzicht en actie.

 

Sfeerbeeld

workshop