Ik sta er versteld van

| 0
Jaap van Rijswijk
https://jaapvanrijswijk.nl/
april 21, 2020
    
Ik sta er versteld van

In augustus 2018 verscheen mijn boek Over begrijpen en beslissen. Ik vroeg Ingrid mij van dienst te zijn met mijn vraag: hoe ga ik ondernemend om met dit boek? Zij ontwierp mijn website jaapvanrijswijk.nl en hielp o.a. met e-marketing via LinkedIn. Mijn doelen m.b.t. de verkoop van exemplaren en het formeren van twee langlopende studiegroepen zijn bereikt. Een doel resteert nog, namelijk overdracht aan een of meer opvolgers. Afstemmingen daarover hebben er in december 2019 toe geleid, dat ik volgens een eenvoudig strategiedag programma onder begeleiding van Ingrid kwam tot één A-viertje ‘Strategie 2020’.

Ik sta er inmiddels na drie maanden versteld van hoe de inhoud van dit plan mij helpt de juiste dingen te doen. Vanuit positieve ervaringen vraag ik Ingrid regelmatig om mij als raadgever in een gesprek feedback te geven op mijn opereren. Oké, daar zijn kosten aan verbonden, maar die zijn het waard.

Opmerkelijk is voor mij dat Ingrid zich als professional in brede zin heeft ontwikkeld. Ze heeft verstand van ondernemen, maar ook van wat het betekent mens te zijn. Met het thema ‘ondernemen in de levensloop’ richt ze zich met haar expertise primair op vrouwen. Dat lijkt me een schot in de roos.