archetypische opstellingKen jezelf

Is het je wel eens opgevallen dat een bepaald deel van je leven best goed loopt, maar een ander deel helemaal niet? In je werk loopt het goed, maar in je privé leven helemaal niet, bijvoorbeeld? Wanneer je met een archetypische opstelling ontdekt welke archetypen in die verschillende domeinen je metgezel zijn, kun je begrijpen hoe dat komt. En hoe je dat kunt veranderen.

Archetypische opstelling

Een duidelijke manier om jezelf beter te leren kennen in de verschillende dimensies van je leven, is het maken van een brondiagram met archetypen: een archetypische opstelling. Want wanneer er ergens in je leven steeds iets niet loopt is dat heel ongemakkelijk: “hoe komt het toch dat ik steeds tegen dezelfde mensen/problemen aan loop?” Het archetype in dat bepaalde gebied geeft je een indicatie hoe dat komt. En ook de oplossing zit erin.

De universele kaart van de dierenriemtekens wordt gebruikt voor dit diagram, maar het is géén horoscoop. Voor iedere dimensie (‘taartpunt’) kies je jouw eigen archetype. En dat bepaalt de energie in dat gebied.

De dimensies van je leven

Die dimensies zijn:

 • je persoonlijkheid, je ego
 • jouw waardensysteem
 • zelfexpressie
 • je thuis en familie
 • creativiteit en geluk
 • werk en gezondheid
 • huwelijk en relaties
 • middelen van andere mensen
 • spiritualiteit
 • je hoogste potentieel
 • relatie tot de wereld
 • het onbewuste

De archetypen

Er zijn 4 archetypen die ieder van ons in zich draagt: het slachtoffer, het kind, de saboteur en de prostituee. Ieder archetype heeft een lichte en een schaduwzijde, het is goed om dat bij ieder archetype te bedenken. Er zijn geen goede of slechte archetypen, je kunt wel de lichte of de schaduwkant gebruiken. Bij zich herhalende toestanden zie je dan dat je de schaduwkant van dat archetype gebruikte. Door de intentie te hebben dat om te zetten naar de lichte kant breng je al een grote verandering teweeg.

Naast deze 4 kies je uit een fotogalerij van 74 archetypen er nog acht uit. Die komen dan in je brondiagram terecht. Hoe je dat doet, die uitleg krijg je bij aanmelding voor de workshop.

De workshop

De workshop wordt (nu nog) online gedaan. Vooraf maak je jouw eigen brondiagram: de materialen en instructies daarvoor ontvang je na betaling. In de workshop krijg je uitleg over de interpretatie van de 12 ‘taartpunten’, van iedere dimensie dus. En hoe je dat met jouw archetype kunt bekijken.

Aan het einde heeft  de archetypische opstelling je inzicht gebracht in de dimensies van je leven en hoe je verbeteringen kunt aanbrengen.

Ik heb ‘m voor mezelf gemaakt in 2017. En ik was best verbaasd over de aanknopingspunten die me dit gaf over hoe ik omga met de uitdagingen in mijn leven. En ook hoe ik ze kan oplossen en kan voorkomen dat ik steeds in dezelfde valkuil val. Ook de cliënten met wie ik zo’n archetypische opstelling heb gemaakt, hebben daarmee een dieper inzicht gekregen in zichzelf.

Praktische details

De workshop vindt plaats op donderdag 10 juni om 10 uur (duur: 2 – 2,5 uur). Als je dan niet kunt: ik neem ‘m op, dus je kunt ‘m later ook bekijken. Alleen kun je dan geen vragen meer stellen.

De kosten: introductieprijs is € 45,00 (excl. BTW).

Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. Je krijgt dan van mij een factuur. Na betaling ontvang je de verdere details, instructies en link voor de workshop.

 

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Bedrijf(verplicht)

  Adres(verplicht)

  Postcode(verplicht)

  Plaatsnaam(verplicht)

  Je email (verplicht)

  Aanmelding voor:
  Workshop Archetypische opstelling